27. apr, 2016

Positieve energie

Wat zou er gebeuren als we allemaal eens iets meer positieve energie de wereld in sturen? Ik ben er namelijk van overtuigd dat wanneer we allemaal wat meer positieve energie zouden inzetten en alles wat we doen de wereld echt een stuk mooier zou zijn. En een andere overtuiging van mij is dat iedereen kan kiezen voor positiviteit en ook dat iedereen het wil diep vanbinnen. En als ik dit opschrijf dan krijgen er weer stemmetjes in mij de overhand: “He positivo, kijk jij dan geen TV”, “Volg jij het nieuws dan niet?”, “De wereld is niet mooi en er zijn zoveel mensen die dat niet kunnen”.  “En hij… je kent hem wel je denkt toch niet dat ik positief over hem ga denken, dat doet hij toch ook niet”. Of de mooiste “Niet alle mensen zijn slim genoeg om voor positiviteit te kiezen”. Echt waar de arrogantie omdat te denken.

En ja ik kijk echt wel het nieuws en ja ik zie de dingen om me heen en de keuzes die mensen maken om andere mensen pijn te doen uit macht, gelijk krijgen of gewoon om er zelf beter van te worden. Ja het maakt me verdrietig als ik mensen elkaar pijn zien doen. Als ik soms in organisaties rondloop dat er mensen zijn (vaak in leidinggevende) functies denken dat zij de “OPLOSSING” zijn en als je niet meedoet als medewerker er niet toe doet. Ik kan me daar zo kwaad over maken. Het stemmetje is weer: “Natuurlijk weet jij het weer beter”.  Nee dat weet ik echt niet, ik weet niet beter wat voor iemand, buiten mijzelf, de beste oplossing is of het antwoord is. Wel weet ik dat ik graag mensen om me heen uitdaag om het beste uit zichzelf te halen. Niet door ze te vertellen wat ze moeten doen, maar ze een keuze te geven. Ik ben niet verantwoordelijk voor de verandering die ze wel of niet doormaken. Ik heb mezelf wel tot doel gesteld om waar ik kan mensen om me heel een positieve ervaring te geven, wanneer je voor positieve energie kiest, wat er dan kan gebeuren. De ervaring is mijn cadeautje aan mensen om me heen en of ze het cadeautje ooit zullen uitpakken dat is niet aan mij, dat is de keuze van de ander die het krijgt. En dat is echt zo geweldig.

Het geeft mij zo een kick als je mensen kunt raken door mijn eigen positieve energie, of het nu een gesprek is “onder de waterlijn”. Of als je neemt de tijd om iemand in de ogen te kijken. Het kan ook zijn door iemand terug te geven wat je in hem en haar ziet en je bewondert. Het kan zijn dat je gewoon even rustig achter iemand in de rij de beurt afwacht zonder te gaan stressen. Het kan ook zijn dat je iemand voor laat of dat je de laatst € 1,= in de betaalautomaat doet in de parkeergarage van je voorganger. Jezelf uitdaagt door het mooie en ook moeilijke zaken te zien. En weet je iedereen kan dat echt, iedereen die bewust is van de keuze kan ook kiezen voor iets positiefs. Soms vraagt dat een eerste stap en soms heeft het moed nodig om even niet naar al die stemmetjes te luisteren die het tegendeel willen bewijzen. Mij levert het heel veel op en met trots durf ik ook nu te zeggen dat het de mensen raakt met wie ik in aanraking komt. Soms is het heel hard werken wanneer zij mij proberen te overtuigen dat niet iedereen het kan. Soms word ik onzeker omdat wanneer je over positieve energie of liefde op de werkvloer praat dat het niet professioneel zou zijn, want je praat niet over gevoelens op de werkvloer. Ik kies er heel bewust voor om dat juist wel te blijven zien en mensen om me heen daar bewust van te maken. Mijn doel is dat ik mensen blijf uitdagen om positief naar de (hun) wereld te blijven te kijken en ze bewust maken dat zij die wereld kunnen veranderen door zelf op een positieve manier naar te kijken. En weet je iedereen heeft die keuze…. En weet je iedereen heeft positieve energie…. Ik kies voor postitieve energie omdat het mij gelukkig maakt en ik de ervaring heb dat daarmee de wereld echt een stuk mooier is en nog mooier wordt.

Wat kies jij?

Een waanzinnig mooie week,

kus en knuffel,

Monique