24. nov, 2015

Wie ben ik?

Als je me echt zou kennen dan zou je weten dat ik Monique Caniels heet, dat ik gelukkig getrouwd ben en een mooie zoon en een mooie dochter heb met mijn man. Dat ik jaren lang "onder het maaiveld" ben gebleven omdat mij dat geleerd was. Terwijl ik zo graag boven het maaiveld uitsteek, domweg omdat er dan veel meer te zien is. Toch ontdekte ik dat het nog niet zo makkelijk is om boven het maaiveld te blijven, je hebt daar wel wat lef voor nodig. En heel eerlijk soms koos ik er wel eens voor om gewoon onder het maaiveld te blijven. Tot ik een aantal jaar geleden een bijzonder echtpaar ontmoeten, de oprichters van Challenge Day, Rich en Yvon Dutra st John uit Amerika. Zij inspireerde mij om juist wel boven het maaiveld uit te komen en tot de dag vandaag ben ik ze daar super dankbaar voor. Inmiddels heb ik ze bij verschillende workshops ontmoet en telkens weer houden ze mij de spiegel voor van wat er kan zijn als je je hart laat spreken. En nu laat ik mijn hart spreken en steek voor eens en voor altijd mijn kop boven het maaiveld uit en neem jullie mee op mijn ontdekkingsreis wat er mogelijk is en wat er kan zijn. In de hoop dat dat vrouwen inspireert om hun hart te gaan volgen.

Ik ben 45 jaar....jong en het gevoel dat ik nog een heel leven voor me heb, terwijl ik al zo een mooi leven heb. "Ik heb niets te klagen, dus doe ik dat ook niet" Op het moment dat ik deze blog schrijf bestaat mijn bedrijf 10 jaar. Precies 10 jaar en een maand geleden (who is counting?) begonnen mijn beste vriendin Diana en ik een eigen bedrijf. Tegen alle adviezen in gingen we toch samen een bedrijf starten. "Daar komt gelazer van" .Dat hoorde wij in die tijd vaak. En eerlijk is eerlijk er kwam gelazer van, maar niet op die manier die ze hadden voorspeld. Er kwam een kledinglijn voor vrouwen met een maatje meer (met mij als ervaringsdeskundige), we deden kleur en stijladvies. We hadden een succesvolle webshop, waar we onze eigen kleding verkochten. Onze missie: "Vrouwen laten zien". 

Tegelijkertijd werden we ook benaderd om advies te geven op personeelsgebied, omdat het onze achtergrond was. Zeer geleidelijk werd de vraag om onze inzet op het gebied van personeel meer en de verkoop van onze kleding minder. 

Nu hebben we een bedrijf met als missie "Vrouwen laten zijn", het scheelt maar een letter en toch past dit zoveel meer bij mij. Naast het advieswerk op het gebied van personeel, coach ik ook. Ik ben er namelijk van overtuigd dat wanneer iemand een vraag heeft over zijn of haar ontwikkeling, het antwoord in diezelfde vraag verscholen zit. Ik vind het heel bijzonder als ik mee mag op zoek naar het antwoord. Ik weet dat ik niet de oplossing ben, maar dat ik wel de goede vragen kan stellen en daarmee inzicht geef. Die vragen zeggen ook heel veel over mijzelf, ik stel mijzelf vaak die vragen en weet hoe moeilijk het soms is om een eerlijk antwoord te geven. Vooral aan mezelf.

Maar hé ik voel dat dit nu juist mijn ontdekkingsreis is naar mijn beste zelf zijn!

Hoe die reis verloopt? Ik ga het meemaken en jullie als jullie willen ook!